Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κι ενώ το κτήνος παραμένει ατιμώρητο και υπό "υψηλή" προστασία...

Η 16χρονη Μυρτώ θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο στη Βοστώνη

Σε νέο χειρουργείο, στο λαιμό, με σκοπό να μπορέσει να μιλήσει στο μέλλον, θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα η 16χρονη Μυρτώ, το νεαρό κορίτσι που πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε θύμα κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ έκανε διακοπές στην Πάρο. “Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα. Η Μυρτώ έχει μία σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οι τελευταίοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά έχω δει βελτίωση σταδιακή όσον καιρό είναι εδώ πέρα, οπότε αισιοδοξώ ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα με τον καιρό.” Αυτά είπε στο Mega, περιγράφοντας την κατάσταση της 16χρονης ο γιατρός της, καθηγητής Γιώργος Βέλμαχος από το νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Ο ίδιος είχε γίνει γνωστός ως ο επικεφαλής των γιατρών που είχαν περιθάλψει τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη.

Η Μυρτώ, η οποία δίνει συγκινητική μάχη, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης τους τελευταίους περίπου 2 μήνες με την ελπίδα να μπορέσει να επικοινωνήσει ξανά με το περιβάλλον. Ο γιατρός της λέει πως τα στάδια της αποθεραπείας είναι μακροχρόνια και ο εγκέφαλος πρέπει να μάθει να λειτουργεί από την αρχή, ωστόσο η εσωτερική δύναμη της νεαρής κοπέλας την βοηθάει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

“Νομίζω ότι έχει αποκτήσει μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον, ότι καταλαβαίνει ποιοι άνθρωποι της μιλάνε και αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα. Ανταποκρίνεται στα ονόματα και στους χαρακτήρες της φωνής”, λέει ο Γιώργος Βέλμαχος, ο οποίος δεν παραλείπει να μιλήσει και για το κουράγιο που της δίνει συνεχώς η μητέρα της: “Είναι μόνη της η γυναίκα εδώ στην Αμερική. Συνεννοείται με όλους μόνη της. Παίρνει όλες τις πρωτοβουλίες μόνη της. Εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά το 90% της προσπάθειας είναι δικό της. Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι εκεί από το βράδυ ως το πρωί. Η Μυρτώ στεναχωριέται αφάνταστα όταν δεν είναι η μητέρα της εκεί και η μητέρα της ουσιαστικά έχει αφήσει τα πάντα και έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στο κορίτσι.”

Πηγή: Aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου