Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γρηγορείτε και μην προσεύχεσθε

Της Ντίνας Εξάρχου

Φωτιά στο μυαλό μου άναψε ο Κώστας Παπαχρήστου, με το άρθρο του «Όταν η πεταλούδα τίναξε τα φτερά στο Σαράγεβο».

Με το τίναγμα των φτερών της πεταλούδας πριν από 100 χρόνια, δηλαδή με τη δολοφονία του αρχιδούκα και της συζύγου του στο Σαράγεβο από έναν Σέρβο εθνικιστή, άρχισε ο Α´ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο επονομασθείς «Μεγάλος Πόλεμος», που αιματοκύλησε την Ευρώπη.

«Η αστάθεια και η μη προβλεψιμότητα -γράφει ο Κώστας Παπαχρήστου- έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην Ευρώπη, έναν αιώνα μετά την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου. Και για μια ακόμα φορά η σκιά της ίδιας ευρωπαϊκής υπερδύναμης πέφτει βαριά πάνω στα έθνη της ηπείρου, ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα. Μόνο που τα κανόνια και τα πολυβόλα των Krupp έχουν δώσει τώρα τη θέση τους στον κυνισμό των αγορών, ενώ η σκυτάλη της αλαζονείας πέρασε από τα χέρια ενός πολεμοχαρούς μονάρχη (με ενδιάμεση στάση σε αυτά ενός ημιπαράφρονα ρατσιστή δικτάτορα) στα χέρια κοστουμαρισμένων και γραβατοφορεμένων γραφειοκρατών…

Μια σπίθα είναι αρκετή για να ανοίξει η κερκόπορτα της κόλασης, όπως με εφιαλτικό τρόπο διδαχθήκαμε εμείς τον Δεκέμβρη του ’08 και τον Μάη του ´10. Θυμάται, άραγε, η Ευρώπη το ειρωνικό μάθημα της ιστορίας στο Σαράγεβο; Ή μήπως την ξεγελά η νέα «ακίνδυνη» μορφή που πήραν οι σφαίρες, καθώς μετεξελίχθηκαν σε επιμελώς φιλοτεχνημένα χαρτονομίσματα;»

Γρηγορείτε και μην προσεύχεσθε, διότι η κερκόπορτα της κόλασης θα ανοίξει (και πολύ σύντομα), όταν η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις «υποχρεώσεις» που μας φόρτωσαν οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις.
Γρηγορείτε και μην επαναπαύεστε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ημεδαπών και αλλοδαπών «κοστουμαρισμένων και γραβατοφορεμένων».
Όταν θα μας αρπάξουν ακόμα και τα κοτέτσια, μαζί με τις κότες, θα βάλουν χέρι στη γη των παππούδων μας. Κι αν εμείς αντισταθούμε «δένοντας» ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από αυτή την ιερή γη, θα μας πάρουν με τις σφαίρες των Krupp, όπως πήραν τα Χριστούγεννα τους Καμποτζιανούς αγρότες στην Ασία (με τη συνδρομή της κυβέρνησης της Καμπότζης!) για να τους αρπάξουν τα «φιλέτα» της γης με τα ζαχαροκάλαμα (βλέπε σχετικό άρθρο του Βαγγέλη Λιακόγκονα με τίτλο «Ένα κομμάτι του Χριστού, ένα της Παναγίας, ένα του σπιτιού, ένα της Καμπότζης»).

Γρηγορείτε διότι, όταν οι «εταίροι» μάς αρπάξουν τα πατρογονικά χωράφια, θα εισβάλλουν στα δάση μας με τη φωτιά και τον «στρατηγό» άνεμο. Όπως κάνουν αυτό τον καιρό στην Κένυα της Αφρικής, όπου με τη βοήθεια της κενυάτικης κυβέρνησης πυρπολούν χιλιάδες σπίτια ιθαγενών σε ένα από τα ωραιότερα δάση της περιοχής γεμάτο με πηγές νερού, προστατευμένο από το κενυάτικο Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους, αλλά ιδανικό για κερδοσκοπική τουριστική αξιοποίηση.

Γι´ αυτό, γρηγορείτε και μην προσεύχεσθε…

Πηγή: Aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου