Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το αίσχος του ανεξέλεγκτου εμπορίου

Της Ελένης Αθανασούλη

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στις συνθήκες εκτροφής ζώων προς κατανάλωση.

Τα εκτροφεία είναι επιχειρήσεις που δίνουν εντολές μεγιστοποίησης του κέρδους. Οι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με τα κτηνώδη καθήκοντα ευνουχισμού, θανάτωσης άχρηστου, εμπορικά, πληθυσμού ζώων και -πιθανόν- ανακύκλωσης των πτωμάτων των θανατωθέντων ζώων, χρησιμοποιώντας το προϊόν αυτό (δηλαδή τα πτώματα) για την εκτροφή (ομοειδών ή διαφορετικού είδους) ζώντων. Ας θυμηθούμε την περίπτωση των αγελάδων, με τις γνωστές συνέπειες (σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια)!

Το εμπόριο, όταν ασκείται χωρίς ηθική και όρια, είναι ο πατέρας του κακού. Κυρίως όμως, οι άνθρωποι που χάνουν την ηθική τους και τα όρια της απληστίας τους είναι οι φορείς μέσω των οποίων τέτοιες μέθοδοι και πρακτικές γίνονται πραγματικότητα.

Τελικά, οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι κρατικών φορέων είναι εκείνοι που θα έπρεπε να θεσπίζουν και να επιβάλλουν τα όρια. Και όχι μόνο. Αυτοί θα έπρεπε να επιβλέπουν και να ελέγχουν την τήρησή τους. Γιατί αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας ολόκληρης, προς όφελος όλων των πολιτών και, εν τέλει, της προοπτικής της ανθρώπινης ζωής...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου