Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο άνθρωπος που προσωποποίησε την μισητή όψη του Ολυμπιακού!

Δεν υπάρχει φανατικότερος αντι-γαύρος από τον φίλο μου τον Αριστείδη! Όχι μόνο επειδή είναι οπαδός του ΠΑΟ. Όπως μου εξομολογήθηκε, υπήρξαν εποχές όπου πανηγύριζε διεθνείς επιτυχίες του (τώρα μισητού αντίπαλου) Ολυμπιακού, όπως, εξάλλου, κάθε Έλληνας οφείλει να αισθάνεται για τη νίκη κάθε ελληνικής ομάδας σε διεθνείς αναμετρήσεις. Τι τον έκανε ν' αλλάξει τόσο δραματικά τη στάση του απέναντι στον ΟΣΦΠ;

Μα, νομίζω, το ίδιο ακριβώς που έκανε κι εμάς τους Αεκτζήδες να φιλονικούμε για το ποιος είναι περισσότερο... αντι-Ολυμπιακός: η παρουσία μιας προσωπικότητας που προσέδωσε στην ομάδα του Πειραιά την όψη του απόλυτα απεχθούς, του σχεδόν οδυνηρά αποκρουστικού! Μια όψη που δύσκολα πια θα μπορέσει να αποσβεστεί από τις φίλαθλες συνειδήσεις...

Δείγμα ιταμότητας κι απύθμενης αλαζονείας η συνέντευξη που έδωσε στις 4-5-2008, μετά την "κατάκτηση" (διάβαζε, κυνική υφαρπαγή από την ΑΕΚ) του πρωταθλήματος του 2008 από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά (γιατί, στα γήπεδα βγήκε ηττημένος). Ρίχνοντας την κατ' ουσίαν (πλην όχι τύποις) πρωταθλήτρια ΑΕΚ στην κρεατομηχανή των play-off, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, συνέπεια της καταρρακωμένης ψυχολογίας της ομάδας. Η καταληκτική φράση στη συνέντευξη -επίδειξη οιονεί χιούμορ- αποτελεί μνημείο αλαζονικής χυδαιότητας στα χρονικά του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου:

Κάντε μια τελευταία (ερώτηση), γιατί θέλουμε να δούμε και τα play-off !  (Ηχηρά, σαρκαστικά γέλια)

Παρουσιάζω το video με μέρος της συνέντευξης, όπως μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι που υποστήριζε τα συμφέροντα της διοίκησης του Ολυμπιακού. Δεν προκαλεί, φυσικά, εντύπωση η εκ μέρους του δουλοπρεπούς δημοσιογράφου αντίληψη της χυδαιότητας ως "χιούμορ"!



Υστερόγραφο: Όλοι θυμούνται πώς, έστω και με αυτές τις μεθοδεύσεις, το "πρωτάθλημα" του Ολυμπιακού κρίθηκε τότε από ένα τέρμα του Μήτρογλου σχεδόν στη λήξη του αγώνα με τη Λάρισα στο "Καραϊσκάκη". Ρώτησα κάποτε φανατικό μέλος της "μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ", για ποιο λόγο πολλά μέλη της οργάνωσης πανηγύρισαν τότε έξαλλα το γκολ του Μήτρογλου. Η απάντηση ομολογώ με αφόπλισε: "Γιατί, φίλε μου, αν δεν έβαζε το γκολ ο Μήτρογλου, σήμερα θα είχες γήπεδο στον ΟΔΔΥ!"

Κι ύστερα σου λένε μερικοί ότι πρόδωσε την ΑΕΚ ο... Μπάγεβιτς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου