Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Του... Φωσκόλου!

"Συνάντηση Αδαμίδη με Βλάχο", διαβάζω σήμερα στο aek365: "Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν εκ νέου και ίσως προκύψουν εξελίξεις στην υπόθεση του υποψήφιου ιδιοκτήτη".

Το μυαλό μου πηγαίνει πίσω μερικά χρόνια, πριν από την επέλαση των (κατά τα άλλα συμπαθών) Τούρκικων σαπουνόπερων, όταν μεσουρανούσαν στην TV τα ηρωικά Φωσκόλεια δράματα Λάμψη και Καλημέρα Ζωή. Το πρώτο (το πιο "κυριλέ") είχε κάποιο ενδιαφέρον, και το παρακολουθούσα σχετικά τακτικά. Η "Καλημέρα", όμως, ήταν μόνο για να κάνει παρέα στη μητέρα μου στο σιδέρωμα! Ατέλειωτη ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων μονότονων διαλόγων ανάμεσα στους ίδιους και τους ίδιους πρωταγωνιστές, χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση... Τα σπουδαία συνήθως συνέβαιναν στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, όταν οι τηλεθεατές είχαν ήδη "ξενερώσει"!

Ακόμα και ο Νίκος Φώσκολος, λοιπόν (ακόμα θυμάμαι τις φωνές του στα γκολ της ΑΕΚ την εποχή που μετέδιδε στο ραδιόφωνο αγώνες από τη Φιλαδέλφεια!) θα σκηνοθετούσε κομψότερα και θα σεναριογραφούσε ευρηματικότερα την σαπουνόπερα "Καλημέρα... Επενδυτή"! Ή μάλλον, Καληνύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου