Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι οπαδοί που "αγαπούν" την ΑΕΚ...


Όχι, δεν έπαθα... Αλτσχάιμερ, το "σαρδάμ" στην προηγούμενη ανάρτηση έγινε σκόπιμα! Και μια και μιλήσαμε για τους "οργανωμένους", αυτούς που (υποτίθεται) φωνάζουν πάντα "ΑΕΚ", κερδίζει-χάνει η ομάδα (τουλάχιστον έτσι κάνουν όταν γουστάρουν τον προπονητή), ας θυμηθούμε τη συμπεριφορά τους όταν καθόταν στον πάγκο κάποιος που δεν φορούσε μπλουζάκια για να τους γίνεται αρεστός και να εξασφαλίζει μόνιμη θέση στο απυρόβλητο! Ο Γιάννης Ξενάκης έγραψε στην αείμνηστη Ελευθεροτυπία την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, περιγράφοντας τον αγώνα ΑΕΚ-Αστέρα Τρίπολης 2-2:

Είναι η στιγμή που οι «οριτζιναλίστες» του Χατζηχρήστου αποδεικνύουν πόσο... αγαπούν την ΑΕΚ και στα δύσκολα! Αποδοκιμάζουν με υβριστικά συνθήματα την ομάδα και βεβαίως δεν ξεχνούν τον Μπάγεβιτς, τον οποίο και στολίζουν με χυδαία συνθήματα.


Ακόμα και όταν ο Τζιμπούρ με κεφαλιά από σέντρα του Σκόκο (83') μειώνει και δίνει μια αχτίδα ελπίδας, οι αμετανόητοι σκληροπυρηνικοί συνεχίζουν τον χαβά τους, τη στιγμή που η ομάδα τους είχε ανάγκη μόνο από συμπαράσταση. Ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν τους... άκουσε ο Σκόκο, που με καταπληκτικό σουτ στο 87' φέρνει το ματς στα ίσια. Εκεί ξαφνικά η «ορίτζιναλ» σταμάτησε το υβρεολόγιο και ξαναθυμήθηκε την... ΑΕΚ.

Οι "οργανωμένοι οπαδοί", λοιπόν, που χρόνια τώρα κάνουν κατ' ουσίαν κουμάντο στο σύλλογο ανεβοκατεβάζοντας προπονητές και διοικήσεις, συχνά μετερχόμενοι ακόμα και ωμή βία (φυσική ή λεκτική), δέχονται τελευταία επισκέψεις άκρως υψηλόβαθμων θεσμικών παραγόντων του πρόσφατου διοικητικού παρελθόντος της ΑΕΚ. Αυτό που μου περνάει απ' το μυαλό, ούτε που τολμώ να το ξεστομίσω! Προσπαθώ να το ξορκίσω κάνοντας τη ρομαντική σκέψη πως, δεν μπορεί, όπου να 'ναι θα φανεί ο κροίσος, ο άραβας, ή ό,τι άλλο θέλει ας είναι, που θα πάρει στα στιβαρά του χέρια την ΑΕΚ και θα την ξανακάνει μεγάλη... Αυτό που ήταν πριν τα διάφορα τρωκτικά καταφάνε τις σάρκες της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου