Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γράμμα από έναν αξιόλογο Αεκτζή!

Ο εξαίρετος αρθρογράφος του Aixmi.gr, και μέχρι το... κόκαλο Αεκτζής, Γιώργος Γουγάς, δημοσίευσε σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Διαβάστε το:

Έλληνες και λένε «Βάστα Ντάισελμπλουμ»; Είναι για λύπηση!

Απαντώντας και σε κάποια δικά μου σχόλια, μου έστειλε ένα mail με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Τις παραθέτω:


Αυτό που ανέδειξα είναι το γενικό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία (και αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις) ότι αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί -αν μη τι άλλο- να διαπραγματευτεί. Δεν ξέρω αν η διαπραγμάτευση θα βγάλει κάτι καλό ή κακό. Προσώρας στέκομαι σε αυτό καθεαυτό το γεγονός, ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση που στυλώνει τα πόδια και βάζει η ίδια πράγματα στο τραπέζι.

Ζώντας στην επαρχία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στους περισσότερους πολίτες έχει φύγει εδώ και λίγες μέρες ένα βάρος από το στήθος. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως το μέλλον είναι αβέβαιο.

Υπάρχει, άραγε, καμιά αμφιβολία πως αυτή η κυβέρνηση τηρεί όσα είπε προεκλογικώς; Υπάρχει αμφιβολία πως –καλό ή κακό- η κυβέρνηση αυτή αποδείχτηκε πως είχε έτοιμο σχέδιο; Είμαστε 20 μέρες μετά τις εκλογές κι έχει σχηματιστεί μία κυβέρνηση που μόνο κομματική δεν την λες, ενώ ήδη οι ελληνικές θέσεις είναι διαρκώς στο προσκήνιο. Αυτό δείχνει πως έχει υπάρξει προετοιμασία και σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στα άλλα πολιτικά κόμματα. Στον σπαραγμό στο ΠΑΣΟΚ. Στη δυσαρέσκεια στη Ν.Δ. για τον τρόπο που ασκεί την αντιπολίτευση – καίτοι υπάρχει πολύς ωφελιμισμός στην στάση Ντόρας και λοιπών. Στις αποχωρήσεις στο ποτάμι και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση Λιαρόπουλου...


Ευχαριστώ το Γιώργο για τη συνεισφορά του στο blog, και περιμένω τακτικότερη συνεργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου