Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ένας "προφήτης" Αεκτζής στη γειτονιά μου!



 Η ιστορία που θα αφηγηθώ είναι απολύτως αληθινή, χωρίς δικές μου μεγαλοποιήσεις!

Ο κύριος Λάμπης έχει ταβέρνα στην οδό Φαλήρου, κοντά στο μετρό Συγγρού - Φιξ. Φανατικός Αεκτζής, και άνθρωπος που παρακολουθεί στενά το ποδόσφαιρο και "βλέπει" πράγματα που, για τους περισσότερους τουλάχιστον από εμάς, είναι δυσδιάκριτα. Ας πούμε, διακρίνει τα αόρατα "νήματα" που κινούν τη μπάλα μαζί με το πόδι ή το κεφάλι του ποδοσφαιριστή...

Μερικά παραδείγματα ίσως πείσουν απόλυτα για την ικανότητά του να προβλέπει τα... απρόβλεπτα:

Λίγο πριν το πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη", τον ρώτησα για τις προβλέψεις του. Μου λέει, "γύρω στο 2-0 με 3-0 θα χάσουμε". Πράγματι, μέχρι το 89΄ ήμασταν στο 2-0, και στο 90΄ φάγαμε και το τρίτο με ένα ανόητο πέναλτι!

Μπα, είπα, κοίτα σύμπτωση! Ώσπου, πριν το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός τον ρώτησα ξανά τι προέβλεπε. "Ισοπαλία θα το φέρουν", μου λέει, "δεν θέλουν να ξεφύγει ο πρώτος, θα χάσει το ενδιαφέρον του το πρωτάθλημα". Το αποτέλεσμα στην Τούμπα ήταν 1-1!

Χθες το μεσημέρι, πάλι, τον ρωτάω αν θα καταφέρναμε κάτι το βράδυ με τον Άρη στο "Χαριλάου". "Απόψε θα κερδίσουμε", μου είπε με ένα φυσικό ύφος σαν να έλεγε το πιο αυτονόητο πράγμα του κόσμου, π.χ., ότι η επόμενη μέρα θα ήταν... Παρασκευή! "Αφού ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στην Τούμπα", εξήγησε, "θα συγκρατήσουν τον δεύτερο και θα αφήσουν τους επόμενους να πλησιάσουν, για να έχει ενδιαφέρον". Η ΑΕΚ κέρδισε 0-1!

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο κύριος Λάμπης δεν έχει πλουτίσει από το Στοίχημα, αφού δεν έχει αξιοποιήσει επικερδώς το ταλέντο του. Άνθρωπος της σκληρής δουλειάς, εργάζεται σχεδόν 365 μέρες το χρόνο από τα χαράματα ως τα μεσάνυχτα. Ένας μετανάστης που ήρθε πριν χρόνια στη χώρα έχοντας ως μόνο εφόδιο στις αποσκευές του την όρεξη να προκόψει, και το πέτυχε απόλυτα καθώς έγινε ένας άριστος επιχειρηματίας και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης. Και πιο Αεκτζής ακόμα κι από μένα!

Με παρακάλεσε να μην αναφέρω το τηλέφωνο της ταβέρνας γιατί όλοι θα παίρνουν τώρα και θα ζητούν προγνωστικά για το Στοίχημα! Σεβόμενος την επιθυμία του, προσδιόρισα μόνο την τοποθεσία του "Ψητομαγειρείου". Αν αγαπάτε το καλό φαγητό, πάντως, δεν είναι δύσκολο να βρείτε τα υπόλοιπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου