Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η φωνή της λογικής από τη Χίο!

Από την Πολυτίμη, αναγνώστρια του blog από τη Χίο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο εκεί Πανεπιστήμιο, έλαβα ένα πολύ αξιόλογο σχόλιο με αφορμή το άρθρο Στείλε στην κόλαση τον λαϊκισμό, γιατρέ! Το δημοσιεύω πάραυτα!

Δεν βλέπω τηλεόραση, οπότε δεν γνωρίζω το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο Α. Πολίτης στο άρθρο του. Αν κατάλαβα σωστά, κάποιοι φοιτητές δεν είχαν θέρμανση στο σπίτι και άναψαν κάτι σαν μαγκάλι για να ζεσταθούν, κρατώντας τα παράθυρα κλειστά, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν...
Αυτό που έχω να πω είναι πως με το μυαλό του φίλου σου και συμπατριώτη μου κάτι δεν πάει καλά!
Εκμεταλλεύεται ένα δραματικό μεν, αλλά ατυχές περιστατικό για να κάνει θόρυβο και να πολιτικολογήσει για μία ακόμη φορά χωρίς κανένα νόημα. Αυτή η δήθεν συμπαράσταση στους άτυχους γονείς είναι γελοία και αηδιαστική!
Το ανησυχητικό είναι πως άνθρωποι με τέτοια μόρφωση και, υποτίθεται, ανοιχτούς ορίζοντες φτάνουν να γίνονται οπαδοί -και μάλιστα φανατικοί- ηλίθιων ιδεών και ανθρώπων! Προσωπικά, δεν είμαι οπαδός καμίας πολιτικής παράταξης και ούτε πρόκειται να γίνω (εκτός αν πειστώ πως υπάρχει ένας πραγματικά αξιόλογος άνθρωπος που νοιάζεται για το καλό αυτής της κακόμοιρης χώρας, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο πλέον!) και θεωρώ πως άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο εθελοτυφλούν ή βρίσκονται εκτός πραγματικότητας!!!
Τελικά μάλλον δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου