Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι νόμοι της φύσης δεν... προσβάλλονται στο ΣτΕ!

Εξαιρετικό άρθρο του Μάριου Τριβιζά για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον νεο-Πώποτα της Φιλαδέλφειας!

Ο Άρης Βασιλόπουλος επέστρεψε στο προσκήνιο... δριμύτερος. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει στην ΑΕΚ. Μπορεί να κάνει διάσημο τον οποιονδήποτε. Όπως μέσα σε μια μέρα είναι εφικτό όλη η Ελλάδα να μάθει τον... 17χρονο Φούντα, έτσι σε χρόνο ρεκόρ έμαθαν και οι πέτρες ποιος είναι ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.

Αν βγείτε στον δρόμο και ρωτήσετε τους πρώτους εκατό ανθρώπους που θα δείτε (όπως στο... Άκου τι Είπαν) «πείτε μας δέκα δημάρχους εκτός από αυτούς σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και στην περιοχή σας», είναι απίθανο να βρουν να σας πουν έστω και τους μισούς. Μπορεί να σας πουν δυο, τρεις (τον Ψινάκη, τον Γκλέτσο, τον... Μπέο). Τον Βασιλόπουλο, όμως, τον γνωρίζουν πλέον όλοι. Επειδή η ΑΕΚ είναι αυτό που είναι για την περιοχή. Αλλιώς, η Νέα Φιλαδέλφεια θα ήταν όπως άλλοι εκατοντάδες δήμοι της χώρας, για τους οποίους ξέρουμε ότι κάπου υπάρχουν, αλλά δεν θυμόμαστε ούτε έναν δήμαρχο που εξέλεξαν.

Τυχερός, λοιπόν, ο Βασιλόπουλος, που υπάρχει η ΑΕΚ. Και αρκετά πονηρός για να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα που του προσφέρεται, ώστε να συναγωνίζεται σε φήμη και δημόσιες εμφανίσεις - τοποθετήσεις τον... Περίανδρο Πώποτα από το Κολοκοτρωνίτσι (κι ας έχει «λιώσει» στην επανάληψη ο δεύτερος). Μόνο που δεν έχει καταλάβει πώς η τόση έκθεση είναι δίκοπο μαχαίρι. Ειδικά για ανθρώπους που ανήκουν στη δική του κατηγορία (την... όπου φυσάει ο άνεμος). Μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κόμμα του. Άλλωστε, μέχρι στιγμής αποτελεί... ζωντανή -μαύρη- διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άπαντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πώς ένα στέλεχός του διαχειρίζεται την εξουσία.

Έπειτα και από την τελευταία τοποθέτησή του, πιστεύω ότι κατάλαβαν και οι τελευταίοι... αισιόδοξοι ότι είναι πραγματικά μάταιο να προσπαθήσει κάποιος να έρθει σε συμφωνία μαζί του. Ακόμη και αν έχει αποφασίσει να πάει... εντελώς με τα νερά του. Γιατί, για να υπάρξει συμφωνία με τις απόψεις κάποιου, πρέπει αυτός να έχει συγκεκριμένες απόψεις. Μια σταθερά. Είναι κι αυτό μέσα στους νόμους της φύσης (που, δυστυχώς για εκείνον, δεν... προσβάλλονται στο ΣτΕ).

Για παράδειγμα, στις 26 Μαΐου 2014 ο κύριος Βασιλόπουλος είχε δηλώσει δημόσια ότι «Αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26,5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί, ν' αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο». Στη συνέχεια πέρασε από τη Βουλή ένας νόμος που προβλέπει ακριβώς αυτό (και πολλά περισσότερα). Να αναδασώσει η ΑΕΚ έκταση ίση με αυτή που της παραχωρήθηκε, όπως επίσης να φυτέψει 2.112 δέντρα και 1.000 θάμνους για τα 50 δέντρα που θα κόψει.

Αν ο κύριος Βασιλόπουλος ακολουθούσε τους... νόμους της φύσης, θα ήταν καλυμμένος και με το παραπάνω από τον συγκεκριμένο νόμο. Ωστόσο, χθες μας είπε ότι αν δεν επαρκεί στην ΑΕΚ η έκταση που είχε, να πάει άλλου, εντός Νέας Φιλαδέλφειας. Και είναι βέβαιο ότι ακόμη και αν η ΑΕΚ αποφάσιζε να πάει αλλού, εντός Νέας Φιλαδέλφειας, μετά θα έβρισκε κάτι άλλο να πει. Ή θα του έβρισκαν οι σύμβουλοί του και ο περίγυρος του κάτι άλλο να πει. Στην περίπτωσή του, άλλωστε, αυτό είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερά του προβλήματα. Ότι έχει γύρω του συμβούλους, παρασυμβούλους, «ακολούθους», παρατρεχάμενους, ανθρώπους που θέλουν γήπεδο με... ολίγη ή που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για γήπεδο και προσπαθεί να τους ικανοποιήσει όλους, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην είναι ευχαριστημένος κανένας και όλοι να τον βρίζουν.

Το άλλο μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι ασχολείται με ένα ζήτημα για το οποίο προσπαθεί να πείσει ότι τα ξέρει όλα και στην πραγματικότητα έχει πλήρη άγνοια για τα πάντα. Για την... προϊστορία αυτής της υπόθεσης, για τις παραμέτρους του πρότζεκτ, για όλα. Ακόμη και για το τι σημαίνει η ΑΕΚ για τη Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Φιλαδέλφεια για την ΑΕΚ. Θα σταθώ μόνο στα... χθεσινά (αλλιώς θα χαθούμε): Είπε κάποια στιγμή «Να συζητήσουμε τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να υπάρξουν αν δεν μπορέσει η ΑΕΚ εντός του οικοπέδου της να φτιάξει ένα πραγματικά μεγάλο γήπεδο».

Δεν έχει καταλάβει καν ο άνθρωπος ότι για την ΑΕΚ ένα γήπεδο 30.000 -33.000 θέσεων, δεν είναι ένα «πραγματικά μεγάλο γήπεδο». Είναι το ελάχιστο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μεγέθους της. Αποτελεί ιστορικό συμβιβασμό για την ΑΕΚ να δεσμεύσει τα επόμενα 100 χρόνια της σε ένα γήπεδο τέτοιας χωρητικότητας. Και αυτός ο συμβιβασμός γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω όσων σημαίνουν για την ίδια η Νέα Φιλαδέλφεια και η συγκεκριμένη έκταση. Το οικόπεδο που έγινε γήπεδο μέσα σε μια νύχτα, από τα χέρια (κυριολεκτικά) ανθρώπων που είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν, όμως αποφάσισαν ότι πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα το όραμα που είχαν για μια ομάδα η οποία θα κρατούσε ζωντανές τις μνήμες τους.

Βέβαια, μπορεί οι αλλαγές απόψεων και η άγνοια σε ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, να σοκάρει τους πολλούς, όμως σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω ένα Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Στο τελευταίο, επί παραδείγματι, ο κύριος Βασιλόπουλος (που... πολεμάει το γήπεδο της ΑΕΚ και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αυτό θα αποφέρει στον Δήμο, από δημοτικά τέλη) ψήφισε αυξήσεις έως και 350%(!) στα δημοτικά τέλη για τραπεζοκαθίσματα. Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την -αντίθετη- στάση που είχε στο παρελθόν, ομολόγησε ότι ως αντιπολίτευση είχε «ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ». Παραδέχθηκε ο άνθρωπος ότι πήγε στο συμβούλιο στο οποίο θα συζητείτο ένα από τα σημαντικότερα θέματα κάθε Δήμου (τα δημοτικά τέλη), χωρίς να έχει ιδέα. Όποιος έχει χρόνο, υπάρχει και το video ακριβώς από κάτω για να το δει και να το ακούσει με τα αυτιά του (από το 12.30).

Μακάρι -για τους αληθινούς κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, κι όχι για τα... φαντάσματα της οικολογίας- να μην ακουστεί και για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ κάτι ανάλογο στο μέλλον. Ότι έκανε λάθος εκτίμηση, επειδή... δεν γνώριζε. Γιατί έχουμε ξαναγράψει ότι ο πραγματικός «εχθρός» του Βασιλόπουλου, αλλά και των 19 ευαίσθητων που απέμειναν και προσπαθούν να κρατήσουν την... ανωνυμία τους, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για την «Αγιά Σοφιά», δεν θα είναι η ΑΕΚ και ο κόσμος της. Θα είναι όσοι μένουν στην πόλη. Ενδεχόμενο να μην γίνει το γήπεδο και να μείνει στο οικόπεδο για πάντα μια... τρύπα, δεν υπάρχει. Το αρνητικό σενάριο θα έχει κόστος για την περιοχή. Η έκταση που ανήκει στην ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει πολλές... χρήσεις, μέσα σε ένα βράδυ. Και τότε όλοι αυτοί θα είναι υπόλογοι στους απλούς δημότες.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να αφήσει τις ντρίμπλες και τα προσχήματα και να εγκρίνει στην ΑΕΚ την υψομετρική μελέτη που κοντεύει να... χρονίσει. Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, άλλωστε, είχε δηλώσει στο aek365 ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τον νόμο, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή όχι. Ας το κάνει, λοιπόν, για να μην δημιουργεί εντάσεις και να μη ...φορτίζει το κλίμα χωρίς κανένα λόγο.

Για την ΑΕΚ αυτό μετράει: να πάρει στα χέρια της την έγκριση που δικαιούται. Και, φυσικά, να συνεχίσει τόσο εκείνη όσο και ο κόσμος της (όπου σταθεί και όπου βρεθεί) να υπερασπίζεται την αλήθεια. Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μείνουν οι «ουδέτεροι παρατηρητές» με τις λάθος εντυπώσεις.

Όταν ακούν «υπερασπιζόμαστε το άλσος», δεν ξέρουν ότι στην πραγματικότητα η ΑΕΚ έχει πάρει (όχι ΘΑ πάρει) μόνο αυτό το κομμάτι της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζουν ότι μιλάμε για ...μισό γκαράζ απορριμματοφόρων και μια σειρά δέντρων. Δεν ξέρουν ότι όταν τους λένε για... 6 στρέμματα δάσους, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με αυτό το 1,5 στρέμμα που βλέπετε (και άλλο 1 στρέμμα που ήταν έτσι κι αλλιώς μέρος του παλιού γηπέδου).

Γι' αυτό το κομματάκι γης έχει ξεκινήσει ο... τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Αυτή είναι η... ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή για την οποία 19... πολίτες και ο Βασιλόπουλος 20 (έστω και αν σκοτώνονται και μεταξύ τους) προσπαθούν να ξεσπιτώσουν μια ομάδα εκατομμυρίων οπαδών. Υποχρέωση της ΑΕΚ και του κόσμου της είναι να καταδεικνύουν συνεχώς το άδικο. Γιατί το άδικο δεν το θέλει κανείς...

(Πηγή: aek365.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου