Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν "ιερές αγελάδες"!


 Μία νοοτροπία που δεν ταιριάζει στο μέγεθος της ΑΕΚ παρατηρείται τον τελευταίο καιρό - ιδιαίτερα μετά την αποτυχία εισόδου της ομάδας στους ομίλους του Champions League - τόσο σε οπαδικά sites, όσο και στα social media. Μερίδα οπαδών της ΑΕΚ αντιδρά με οργή ενάντια σε κάθε απόπειρα κριτικής του προπονητή της ομάδας, αλλά και της ίδιας της διοίκησης. Η κριτική αφορά το οφθαλμοφανές: η ομάδα αφέθηκε χωρίς ενίσχυση σε σημεία που πάσχει. Για παράδειγμα, έμπειροι αθλητικοί αναλυτές καιρό τώρα φωνάζουν ότι απαιτείται η απόκτηση αξιόπιστου κεντρικού αμυντικού, αλλά και ενός τερματοφύλακα που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του (ως και στις Σέρρες κατάφεραν να τον βρουν!). Την ίδια στιγμή, ο προπονητής δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι η ομάδα έχει καλύψει όλες τις ανάγκες της και δεν απαιτούνται άλλες προσθήκες. Οι τελευταίες εμφανίσεις, εν τούτοις, κάθε άλλο παρά το επιβεβαιώνουν...

Έχει ενδιαφέρον η "επιχειρηματολογία" όσων αντιδρούν στην κριτική. Αναφέρω, ενδεικτικά, μερικές φράσεις - κλισέ που κυκλοφορούν στα ηλεκτρονικά μέσα:

- Καρντόσο που σας χρειάζεται! (σ.σ.: αλήστου μνήμης αποτυχημένος προπονητής της ΑΕΚ).

- Ας διώξουμε, λοιπόν, τον άνθρωπο που μας έφτιαξε το γήπεδο και να ξαναφέρουμε τον Αδαμίδη και τον Δημητρέλο! (σ.σ.: σχόλιο εκτός τόπου, αφού κανείς από όσους ασκούν κριτική στη διοίκηση δεν έχει καν υπαινιχθεί κάτι τέτοιο!).

- Τολμάτε να κρίνετε τον προπονητή που μας έδωσε νταμπλ μετά από 45 χρόνια! 

Αυτό το τελευταίο είναι το πιο ανησυχητικό, αφού μαρτυρά νοοτροπία μικρομεσαίας ομάδας. Πού ακούστηκε να απαγορεύεται η κριτική σε προπονητή συλλόγου του μεγέθους της ΑΕΚ, επειδή η ομάδα πήρε το νταμπλ στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο; Και δέκα νταμπλ στη σειρά να έχει πάρει η ΑΕΚ, ο στόχος θα πρέπει να είναι το ενδέκατο! Ανάλογες θα πρέπει να είναι και οι απαιτήσεις φιλάθλων και διοίκησης από τον προπονητή. Αυτή η νοοτροπία κυριάρχησε στον Ολυμπιακό από το 1996 και μετά, και τον έφερε για πολλά χρόνια - ας μην κρυβόμαστε - στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρνούμαι, λοιπόν, να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι οι φίλοι της ΑΕΚ αισθάνονται "χορτάτοι" μετά το νταμπλ της προηγούμενης ποδοσφαιρικής σεζόν, και το μόνο που τους απομένει είναι να δοξάζουν, χωρίς ποτέ να κρίνουν, εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Τέτοιες νοοτροπίες ταιριάζουν σε μικρές ομάδες. Για την ΑΕΚ αποτελούν προσβολή!

Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου